2024. április 25. - Márk

Gyógynövénynapok a Bükkben

Fűben, fában és persze gyógynövényben az orvosság, és míg az orvos kezel, a természet gyógyít - ekképp harangozta be a Bükkszentkereszten augusztus 9-10-én rendezendő II. Országos Gyógynövényeknapokat Koncz Ferenc, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányz
2008. augusztus 6. szerda 17:34 - Hírextra
Az immár országos hírnevű Szabó György bükki füvesember mellett orvosok, természetgyógyászok adnak majd térítésmenetes tanácsadást a látogatóknak - mondta Koncz Ferenc.

A sokak által csak Gyuri bácsinak hívott füvesember arról szólt: 80 évesen is makkegészséges, és az általa tanultak alapjait a nagymamájának köszönheti, aki szintén javasember volt és több éven keresztül tanította a gyógynövények minden "tudományára".

A szervezők remélik, hogy a természet adta gyógyítóerőhöz visszatérő új szemléletváltás sikeres lesz itt a XXI. század elején - jelentette ki Szabó György, megemlítve: bár eddig főleg az idősebb korosztály volt nyitott a gyógynövények iránt, szeretnék a fiatalabbakat is megnyerni, mivel a betegségeket könnyebb megelőzni, ráadásul a gyógynövényeknek mellékhatásuk sincs.

Bükkszentkeresztnek egyedülálló, szubalpesi a klímája, 26 nappal több a napsütéses napok száma, mint az országos átlag, talán ennek is köszönhető, hogy az itt termő gyógynövényeknek "különleges" a hatása - mondta a sajtótájékoztatón Halász Rezső polgármester.

Ezen a hétvégén ingyenes teakóstolás, gyógynövénykert-látogatás várja az érdeklődőket, a helyi étteremben speciális menükkel várják a cukorbetegeket, epebetegeket, valamint a magas vérnyomásban szenvedőket.

A rendezvényre természetgyógyászokat, orvosokat, gyógyszerészeket is várnak, és persze több ezer látogatót.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását