2024. május 3. - Tímea, Irma

Az SZDSZ vár...

Az SZDSZ várja a kormány augusztus elejére ígért cselekvési programját - közölte Horn Gábor; az SZDSZ ügyvivője az MTV szerdai Napkelte műsorában elkerülhetetlennek mondta a hírtévés "kábítószerügy" teljes kivizsgálását.
2008. augusztus 6. szerda 08:52 - Hírextra
A liberális politikus emlékeztetett arra, hogy "Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és pártelnök azt ígérte a Fodor Gábor pártelnökkel való egyeztetés során, hogy augusztus elejére az SZDSZ kap egy cselekvési programot (...), ezt nem kaptuk meg, várjuk továbbra is".

A kormány tevékenységével kapcsolatban úgy vélte, a jelek nem biztatóak, amikor azt hallják, hogy az egészségügyi reform megállt, a gazdasági növekedés érdekében semmi nem történik, szerinte osztogatás folyik minden téren és a szociálpolitikában a lehető legrosszabb irányba mennek a dolgok.

Az SZDSZ tisztújítását követő új "szereposztásra" utalva azt mondta: "a két fiatalember" folyamatosan beszél egymással, és várhatóan augusztus végére, szeptember elejére kiderül, "ki hogyan találja meg a helyét".Ezzel összefüggésben kérdésre kitért arra, hogy jelenleg az SZDSZ-nek 27 ezer tagja van, ebből "aktív" 5-6 ezer lehet.

Az SZDSZ és az MDF közötti esetleges politikai stratégiai együttműködés vagy szövetség lehetőségéről szólva úgy vélte: ennek semmiféle alapját nem látja, mert a két pártnak "nagyon kevéssé hasonlóak a programjai". (Az újságíró megjegyezte: korábban ugyanerre a kérdésre Herényi Károly MDF-es azt mondta, marhaság.)

Horn Gábor szerint a két pártnak "nagyon kevéssé hasonlóak a programjai".
Az MDF egykulcsos személyi jövedelemadójára vonatkozó javaslatára azt mondta: "önmagában az nem egykulcsos adórendszer, az egy populizmus azt mondani, hogy az szja legyen önmagában egy kulcs". Mint fogalmazott, az MDF populista ebben a kérdésben, ahogy sok minden más kérdésben is ezt tapasztalják.

Kifejtette, az a "furcsa helyzet áll elő, lassan az MDF válik a Magyar Szocialista Párt megmentőjévé, miközben ostorozza az SZDSZ-t". Mint mondta, nem egy esetben tapasztalták a parlamenti szavazásoknál, úgy kapott többséget egy-egy kérdés, hogy "hirtelen kevesebben lettek az MDF frakciójában, vagy sajátos módon szavaztak"

A Hírtévé munkatársait és Veres János pénzügyminiszter volt kampányfőnökét is érintő tisztázatlan ügyet elképesztőnek mondta, és "a magyar politika mélyrepülése egyik fontos állomásának" nevezte.

Ez egy elfogadhatatlan ügy, és teljesen mindegy, hogy ki kezdte - szögezte le a liberális politikus, utalva arra, hogy az ügyről kedden az SZDSZ ügyvivő testülete is tárgyalt. Elkerülhetetlen a teljes körű kivizsgálás, és teljesen mindegy, hogy meddig érnek el ezek az ügyek, tudnunk kell, hogy mi történt itt - hangoztatta az SZDSZ ügyvivője.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását