2024. május 19. - Ivó, Milán

Újabb UD-fordulat

Nagyon sokan munkálkodnak azon, hogy összekuszálják a megfigyelési ügy szálait, és ezzel besározzák az MDF-et - fogalmazott Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője, elnökségi tag szerdán az MTI-nek megküldött közleményében.
2009. november 25. szerda 17:02 - HírExtra
Az ellenzéki párt politikusa arra a hírre reagált, hogy szerdán a Fővárosi Bíróság nem jogerős ítéletében egy UD Zrt.-vel összefüggő személyiségi jogi perben azt mondta ki: valótlanul állította az MDF elnöke Stumpf Istvánról, hogy megfigyeltette őt.

A személyiségi jogi pert azért indította az Orbán-kormány egykori kancelláriaminisztere, mert 2008. szeptember 15-én Dávid Ibolya egy parlamenti felszólalásában arról beszélt, hogy Stumpf István megfigyeltette őt, és kreált bizonyítékoktól sem riadt vissza annak érdekében, hogy beavatkozzon az MDF életébe.

Az MDF szóvivője közölte: nem az MDF elnöke hozta nyilvánosságra a megfigyelési ügyet kirobbantó hangfelvételen szereplő személyneveket, hanem egy országos hetilap internetes oldala. A hangfelvétel és a rajta szereplő nevek tehát a sajtó által váltak ismertté a nyilvánosság számára, Dávid Ibolya másodközlő volt - tette hozzá.

Kerék-Bárczy Szabolcs elképesztőnek nevezte, hogy azért kívánják elmarasztalni az MDF vezetőjét, mert közszereplői megszólalása során olyan állításokat idézett, amelyek megjelentek egy független magyar sajtótermékben.

Véleménye szerint felmerül a kérdés: egy ellenzéki politikusnak minden egyes megszólalása előtt hetekig tartó oknyomozó munkálatokat kellene végeznie?
Mint kiemelte, szerinte nagyon sokan munkálkodnak azon, hogy összekuszálják a megfigyelési ügy szálait, és ezzel besározzák az MDF-et.

A tavaly szeptemberben kipattant UD Zrt.-ügyben számos polgári és büntetőeljárás indult.

A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) feljelentést tett a cég ellen, melynek telephelyén a Nemzeti Nyomozóiroda tartott házkutatást, később azonban az ügyészség a büntetőeljárások többségét megszüntette. Ugyanakkor azóta távozott hivatalából Szilvásy György titokminiszter és Laborc Sándor, az NBH főigazgatója.

Tavaly nyilvánosságra került az UD Zrt. egyik vezetője és Csányi Sándor OTP-elnök közötti, ismeretlen módon lehallgatott telefonbeszélgetés felvétele, melyre hivatkozva állította sajtótájékoztatón az MDF elnöke, hogy ellene és pártja ellen törvénytelen adatgyűjtés indult, melynek hátterében Stumpf István állt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását