2024. április 19. - Emma

A Fidesz eltörölné a szolidaritási adót

A Fidesz október 1-től eltörölné a szolidaritási adót, és ebben az SZDSZ támogatására is számít - mondta Tállai András, az ellenzéki párt szakpolitikusa szerdai sajtótájékoztatóján.
2008. augusztus 6. szerda 14:23 - Hírextra
A fideszes politikus az SZDSZ-nek azt üzente, ne várják meg, hogy mit tanácsol nekik a kormány, a kormányfő vagy más MSZP-s politikus, hanem fogjanak össze a Fidesszel, a KDNP-vel és az MDF-fel, és szavazzák meg közösen szeptemberben, hogy október 1-től eltörlik a szolidaritási adót.

 Mint mondta, a kormány valószínűleg 2009. január 1-től akarja megszüntetni a 2006. szeptemberben 1-én bevezetett 4 százalékos különadót, azonban a mielőbbi eltörlés jelzésértékű lenne a gazdaság szereplőinek, hogy az Országgyűlésben komoly a szándék az adócsökkentésre.

Kérdésre válaszolva Tállai András azt mondta: ő maga amellett van, hogy az eltörlésről a Fidesz nyújtson be törvényjavaslatot, de ebben az ügyben a párt elnöksége dönt majd, tekintettel arra, hogy a Fidesz a szolidaritási adó eltörlését már az MDF által kezdeményezett ötpárti tárgyaláson is felvetette, de akkor azért nem adtak be törvényjavaslatot, mert csak az MDF és a KDNP támogatta az ötletet.

Szintén kérdésre a fideszes képviselő azt mondta: nem terveznek külön egyeztetést az SZDSZ-szel az ügyben, hiszen ha benyújtják a törvényjavaslatot az Országgyűlésnek, akkor a költségvetési bizottság ülésén megtárgyalhatják a kérdést, és kiderülhet, hogy az SZDSZ valóban az adócsökkentés pártja, vagy a "kisebbségi kormányt támogatók pártja, mindegy, milyen áron".

Hangsúlyozta: az adó eltörlésének megvan a forrása, hiszen a költségvetés 140 milliárd forintos többletbevételéből kb. 50 milliárd forint megy el a nyugdíjakra, a maradék viszont rendelkezésre áll.

A politikus az MSZP-nek azt üzente, ne engedjék a parlament elé azt a javaslatot, amely úgy csökkentené az élelmiszerek áfáját, hogy közben a normál áfakulcsot megemeli.

Tállai András az MDF-nek is üzent, mégpedig azt, hogy ha a haláladó eltörlésében segítséget kap a kormánytól, akkor ezért cserébe ne szavazzon meg semmilyen adóemelést, ne álljon be az MSZP mögé. "Fogjunk össze, és szavazzuk meg tisztán a haláladó eltörlését" - mondta a fideszes képviselő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását