2024. április 26. - Ervin

Újra járnak a vonatok

Kedd reggeltől újra járnak a vonatok a Tolna megyei Kurd és Szakály-Hőgyész között, miután helyreállították a szombati vonatbaleset utáni károkat - tájékoztatta Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke az MTI-t.
2008. augusztus 5. kedd 08:57 - Hírextra

A vonatközlekedés reggel hét órakor indult meg az érintett szakaszon. A reggeli IC-vonatok már villanymozdonnyal közlekednek a vonal teljes hosszában - hangsúlyozta Kavalecz Imre.
A Budapest-Dombóvár-Pécs vonalon egy 250 méter hosszú vágányszakaszt kellett helyreállítaniuk a vasúttársaság szakembereinek azután, hogy szombaton kisiklott egy személyvonat Kurd és Szakály-Hőgyész között - tette hozzá.

A baleset körülményeit továbbra is vizsgálják a MÁV szakemberei. Valószínűleg a vasúti pálya műszaki hibája miatt siklott ki a vonat, de azt is feltételezik, hogy a tartós meleg miatt a sínek is deformálódhattak azon a szakaszon - írta a sajtófőnök.

Időközben a rendőrség is elkezdte vizsgálni a baleset okait.

A vasúttársaság augusztus 15-e utánra ígért részletes tájékoztatást a vizsgálatok eredményéről.
A szombaton délután történt balesetben a Kaposvárról Budapest Déli pályaudvarra tartó, közel száz utast szállító vonat több kocsija kisiklott. A balesetben két utas könnyebb sérülést szenvedett, őket kórházba is szállították. További tíz utas is könnyű sérülést szenvedett, de ők a helyszíni elsősegélynyújtás után folytathatták útjukat.

Korábban a vasúttársaság azt tervezte, hogy legkésőbb hétfőre helyreállítják a síneket, a munkálatok azonban kedd reggelig tartottak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását