2024. május 14. - Bonifác

Már nincs készültség

A Krasznán is megszűnt az árvízvédelmi készültség, így a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei területén már sehol sincs készenlét - közölte a nyíregyházi szervezet vezetője kedden az MTI-vel.
2008. augusztus 5. kedd 09:00 - Hírextra
A Krasznán felgyorsult az apadás, a folyó ágerdőmajori határszelvényében kedden reggel 8.00 órakor 271, míg a Mátészalka melletti Kocsordnál 457 centiméteres volt a vízállás, s az egy nappal korábbihoz képest 69, illetve 59 centivel csökkent a vízszint - mondta Bodnár Gáspár.

Hozzátette: a Krasznát befogadó Felső-Tiszán is levonult már az ár, így a kis folyó vásárosnaményi szakaszán felerősödött a szívóhatás, ami segítette a Kraszna vízmagasságának készenléti szint alá csökkenését.

A Tiszán és mellékfolyóin a múlt héten a külföldi vízgyűjtő területen hullott jelentős mértékű csapadék okozott árhullámot. Átlagosan másfélszer több eső esett, az ukrajnai Kárpátalján például július végén 340 millimétert mértek, s erre az utóbbi 60 évben nem volt példa.

A Felső-Tisza szabolcsi szakaszán harmadfokú árvízvédelmi készültségi színt alakult ki, a Krasznán és a Szamoson másod-, míg a Túron elsőfokú készenlétre volt szükség a gátak mentén. Az árhullám a Tisza szatmár-beregi szakaszán károkat okozott a partvédő művekben, a zsilipek környezetében, s jelentős összegekbe került a víz által sodort uszadék és hulladék eltávolítása is. A károk felmérésével és összesítésével még nem végeztek a vízügyi szakemberek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását