2024. április 20. - Tivadar

Fellebbez a Rabobank Rasmussen ügyében

A Rabobank holland kerékpároscsapat fellebbezést nyújtott be az utrechti bíróság július 2-i ítélete ellen, amelyben 715 ezer eurós (172 millió forint) kártérítést ítéltek meg a gárda korábbi versenyzőjének, a dán Michael Rasmussennek.
2008. augusztus 5. kedd 17:40 - Hírextra
A sportolót 2007. július 25-én, a Tour de France 16. szakaszán aratott győzelmét követően menesztette az istálló, mert azt hazudta a vezetőknek, hogy júniusban Mexikóban edzett - ezért nem érték el a doppingellenőrök -, csakhogy akkor Olaszországban látták őt tréningezni. A versenyző utólag a klubvezetőknek beismerte, hogy nem mondott igazat, a csapat ezért visszaléptette őt annak ellenére, hogy az élen állt. Kisvártatva fel is mondtak neki, emiatt Rasmussen májusban 5,5 millió eurós kártérítési igényt nyújtott be a Rabobank ellen.

Az utrechti bíróság július elején megállapította, hogy nem lehetett volna azonnali hatállyal kirúgni a versenyzőt, így kártérítést kell neki fizetni.

Henri van der Aat, aki az eset után lett a Rabobank vezetője, elmondta, nem értenek egyet a döntéssel, ezért nyújtották be fellebbezésüket:

"Ha jobban megnézzük az ügyet, látható, több oka is volt annak, hogy akkor kirúgtuk őt. Tudom, hogy a korábbi csapatfőnök, Theo de Rooij, és a menedzser, Erik Breukink is szívesen fog tanúskodni Rasmussen ellen" - mondta van der Aat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását