2024. március 29. - Auguszta

Csúcsforgalom a horvát autópályákon

Csaknem másfélszeresére növekedett az elmúlt hétvégén a letenyei határátkelőn ki- és belépők száma, a horvát autópályákon pedig a vártnak megfelelően az eddigi legnagyobb forgalmat mérték három nap alatt.
2008. augusztus 5. kedd 10:33 - Hírextra
Az első augusztusi hétvégén három nap alatt összesen mintegy 170 ezren lépték át a horvát-magyar határt Letenyénél, a forgalom közel 50 ezerrel haladta meg az előző hét utolsó napjainak adatait - derült ki a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságnak az MTI-hez kedden eljuttatott összesítéséből.

Korábban a határrendészeti kirendeltség vezetője elmondta: egyre nagyobb számban érkeznek szlovákok és csehek Letenyére, de megnövekedett a lengyel és román turisták száma is.

A rendőrségi adatokból látható, hogy ezen a hét végén már erősebb volt a tengerpart irányából visszafelé tartók forgalma, vagyis Magyarországra többen érkeztek a szomszédos országból, mint ahányan kiutaztak. Kővágó Károly a hétvégén arról is beszámolt az MTI-nek, hogy szombaton éjszaka és vasárnap délután erősödött meg leginkább a hazatérők forgalma.

Horvátországban a Horvát Autóklub (HAK) és a fizetős autópályák üzemeltetői - a várakozásoknak megfelelően - ezen a hétvégén minden eddigit meghaladó forgalmat és díjbevételt regisztráltak, főként a Nyugat-Európából elindult vakációzók tömege miatt. A HAK adatai szerint három nap alatt 1 millió 415 ezer ember érkezett az országba, a számuk 156 ezerrel több, mint a kilépőké.

A rekord mennyiségű turista a leghosszabb fizetős autópálya-szakaszokat üzemeltető állami társaságnál 517 ezer autó után több mint 22 millió kuna (mintegy 720 millió forint) bevételt hozott, közel nyolc százalékkal többet, mint tavaly ilyenkor. A Fiume (Rijeka) és Zágráb közötti sztráda üzemeltetőjének pedig 8,8 millió kuna (mintegy 290 millió forint) forgalma volt csaknem 200 ezer autó után.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását