2024. április 26. - Ervin

Horvátországban sok a dugó

Jelentősen megnőtt a letenyei határátkelőn a Magyarországra belépők száma az éjszaka, vasárnap délután pedig ismét a forgalom emelkedésére számítanak a rendőrök; Horvátországban a déli autópálya alagútjainál folyamatosak a dugók.
2008. augusztus 3. vasárnap 15:22 - Hírextra

Szombatról vasárnapra virradó éjjel jelentősen megemelkedett a Horvátországból Magyarországra érkezők száma. Vasárnap délután a hazatérők miatt ismét arra számítanak a rendőrök, hogy emelkedni fog a belépők forgalma - tájékoztatta a letenyei határrendészeti kirendeltség vezetője az MTI-t.

Kővágó Károly elmondta: a Forma-1 miatt Horvátország felől nem tapasztaltak különösebb növekedést. A verseny napjaiban jellemzően olaszok, és kisebb számban horvátok érkeznek Magyarországra, de ezúttal csak egyetlen busznyi horvátról tudtak, akik kifejezetten Mogyoródra tartottak.

Horvátországban ugyanakkor - a Horvát Autóklub (HAK) jelentései alapján - szinte állandósultak a dugók vasárnap is. A legtöbb autós az A1-es autópályán torlódott össze, az egy-egy sávosra szűkülő két hosszú alagútnál. Sveti Roknál a tenger irányába, és a szárazföld felé egyaránt 5-7 kilométeres dugó volt vasárnap délelőtt, a Mala Kapela-alagútnál pedig az Adria felé 8-9 kilométer hosszan várakoztak a nyaralni indulók.

Élénk forgalomról számolt be a HAK az isztriai gyorsforgalmi úton és a Szlovénia felé vezető határátkelőkön, elsősorban az olaszok most kezdődött szabadságolásai miatt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását