2024. május 3. - Tímea, Irma

Jövő szerdán kerülhet a kormány elé a devizahitelekkel kapcsolatos javaslat

Gyurcsány Ferenc a Nemzeti Csúcs szünetében rövid tájékoztatót adott a devizahitelekkel kapcsolatos kormányzati tervekről.
2008. október 18. szombat 13:13 - Hírextra
Konkrét terveket jövő szerdára lehet várni – mondja. Kerülendő a félreértéseket: akinek devizahitele van, hirtelen ne kelljen lényegesen nagyobb törlesztőrészletekkel számolnia. Méghozzá ezt úgy kellene elérni, hogy ne a költségvetést terhelje a konstrukció – két napja készül a tervezet, hamarosan lehet belőle valami.

Jövő szerdán kerülhet a kormány elé a devizahitelekkel kapcsolatos javaslat, amely nem költségvetési forrásból, hanem a hitelszerződések átalakításával segítené, hogy a törlesztő részletek ne növekedjenek drasztikusan

A kormányfő Orbán Viktor Fidesz-elnöknek a tanácskozáson elmondott beszédére úgy reagált: álomnak szép, de hogy programnak valós lenne, az nem derült ki. "Rendes, veretes választási beszéd volt", amely a mostani szituációban nem tudom, mennyit segít rajtunk - jelentette ki.

Gyurcsány Ferenc a tanácskozás szenzációjának nevezte, hogy a teljes munkaadói oldal állt ki a mellett: most nem szabad adót csökkenteni.

Kérdésre válaszolva megerősítette, Veres János pénzügyminiszter szavait, miszerint az idei hiánycél legfeljebb 3,4 százalék lesz. Vagy ennél remélhetőleg kevesebb - tette hozzá.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását