2024. március 29. - Auguszta

Fidesz: mennyiért nem költözik Gyurcsány irodája?

A fideszes Cser-Palkovics András arra vár választ a kancelláriaminisztertől, mennyibe kerül az adófizetőknek, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfő irodája mégsem költözik át a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) épületébe.
2008. augusztus 4. hétfő 12:09 - Hírextra
A Fidesz helyettes szóvivője az FVM előtt tartott hétfői sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy sajtóhírek szerint akár ötvenmillió forintba is kerülhet a meg nem valósult költözés.

 A sajtóinformációk ugyanis arról szólnak, hogy 200 milliót különítettek el a költözés előkészítésére, amiből 15,6 millió forintot költöttek el, de további 33 millió forintot kell még kifizetni tervezéssel kapcsolatos költségekre - tette hozzá.

A politikus ezért írásbeli kérdést nyújtott be Kiss Péter kancelláriaminiszterhez, akitől arra vár választ, hogy igazak-e a sajtóban megjelent információk, és ha igen, akkor hogyan fordulhat elő most már sokadszor, hogy olyan beruházásokra költ pénzt a kormány, amelyek aztán soha nem valósulnak meg.

Cser-Palkovics András példaként a leállított kormányzati negyed beruházást hozta fel, amelyre szerinte 10 milliárd forintot költött a kormány feleslegesen. A fideszes politikus szerint a költözés-nem költözés ügye is jól mutatja mekkora a fejetlenség és a káosz a kisebbségi kormányban.

Közölte: amikor a kormányzati negyed ötlete felvetődött, akkor kitalálták, hogy a miniszterelnök nem költözik majd oda, mert a kormányfő irodáját a Parlamentből a szemben lévő FVM épületébe teszik át. Hozzátette: amikor leállították a kormányzati negyed projektet, akkor Budai Bernadett kormányszóvivő még azt mondta ez nem érinti a miniszterelnöki iroda költözését, de nemrég Veres János pénzügyminiszter egy kormányszóvivői tájékoztatón kérdésre azt mondta, mégsem lesz költözés.

A fideszes politikus úgy vélte: Gyurcsány Ferenc a hibás azért, mert a kormány rossz gazdaságpolitikája miatti megszorító intézkedések szociális válságba a sodorták az országot, és a miniszterelnök a hibás azért is mert ma már a kormányzati politika szinte divatot csinált abból, hogy a tízmilliókat költ el olyan beruházásokra, amelyek nem valósulnak meg - hangsúlyozta Cser-Palkovics András.

Daróczi Dávid kormányszóvivő sajtótájékoztatóján elmondta: a kormányzati negyed elszámolásában benne van az a pénz, amelyet a földművelésügyi minisztérium átalakítására eddig kifizettek

Ez összesen 74,4 millió forint, amelyben a tervezés és az azzal összefüggő tanulmányok költségei vannak benne - fűzte hozzá.

A szóvivő megjegyezte: eddig valamennyi kormány tervezte, hogy kiköltözik a Parlamentből, jelezve ezzel is a hatalmi ágak szétválasztását.

Készültek tanulmányok is, az Orbán-kormány idején 87,5 millió forintért költöttek rájuk - mondta Daróczi Dávid, aki utalt arra, hogy azóta áremelkedés is volt.A kormányszóvivő szerint arra a tanulmányra sem lehet azt mondani, hogy felesleges, az akkori terveket ugyanis felhasználták a később munkáltok során.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását