2024. május 3. - Tímea, Irma

Nem sért törvényt a turul

Visszautasította Deák Ferenc, az I. kerület jegyzője azt, hogy törvénysértést követett volna el a XII. kerületi turulszobor fennmaradási engedélyének kiadásával; nem a bontásról szóló bírósági döntéssel helyezkedett szemben, hanem olyan körülményeket is f
2008. július 15. kedd 17:32 - Hírextra
Az I. kerület jegyzője elmondta: a bíróság a kereset lefolytatásakor nem tudta figyelembe venni a Fővárosi Közgyűlésben utóbb bekövetkezett - "a szoborral kapcsolatos pozitív" - változásokat. A változásokat Deák Ferenc mérlegelte és ezek alapján döntött úgy, hogy megadja a fennmaradási engedélyt a XII. kerületi emlékműnek.

A jegyző ugyanakkor építésügyi bírságot szabott ki - 190 ezer forintot - az engedély nélküli építkezés miatt.
"Én az elfogultság vádját és azt, hogy a bíróság döntésével szembehelyezkedtem volna, visszautasítom" - jelentette ki Deák Ferenc, hozzátéve, hogy a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal vezetőjének nem lett volna joga ahhoz, hogy más hatóságot jelöljön ki ebben az ügyben.

A Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal döntése értelmében is le kell bontani XII. kerületben három éve engedély nélkül emelt turulszobrot - értesült a keddi Népszabadság és a Népszava.

A másodfokú hatóságként eljáró regionális közigazgatási hivatal vezetője hétfői döntésében elutasította a július elején a szoborra kiadott fennmaradási engedélyt. Forgács Imre a Népszavának elmondta: súlyos törvénysértés az I. kerület fennmaradási engedélyének kiadása, mert abban a helyhatóság jegyzője nyíltan szembehelyezkedik a Fővárosi Bíróság döntésével.
Forgács Imre a ferencvárosi jegyzőt jelölte ki a szobor eltávolítását elrendelő korábbi bírósági döntés végrehajtására - olvasható a napilapokban.

Oszvári István, a IX. kerület jegyzője a döntés után a Népszavának azt mondta: végre fogja hajtani a bíróság jogerős ítéletét, ha kell, karhatalmi erővel távolítatja el a szobrot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Don Caló
2008. július 15. 19:33
a fenébe is, legalább ne írnád állandóan, hogy a "barátaid"! ;-/ tudod, hogy minden nickemmel egyet értek veled, de ha ide is bedobom egy versikémet, amit talán éppen erre az alkalomra gyűlölködtem össze a szegényes szókészletemből, vagyis ha a Turulnak csak egy tolla is meggörbül ezen aljas csirkefogók által, arra van viszont kezdeményezésem rímbe szedve(!), és akkor lehet innen kidobnak(?). pedig itt nem a politika miatt vagyok! (írtam)
de, hogy lásd, és lássák, - már több turulbontogatós fórumba bepottyant ez - mihez tartás végett, ha mégis baja esne annak:
---------
ha egy "spiró" (és regős p.) heccelődhet ily eszközökkel, akkor mi is, én is! és ez íródott az(ok) után, nem fordítva!
----
----
Vascipő a Dunára néz,
szomjus nyelvét ölti,
vágyakozva sohajtoz.
Segít rajta neonáci,
odasiet a "rajthoz".
Vasutasék kalapácsa,
no meg hozzá edzett kéz,
s kopasz csávó jót golfoz:
Erídj, ússz a gazdihoz!
---
---
bizonyára "elvetemült" sorok, de ha dőlne a Turul, lesznek a golf sportnak is hirtelen "barátai" valószínűleg szerintem...
saxo
2008. július 15. 18:59
Elképesztő folyamatok zajlanak ebben az országban.

Pitiáner méretű kisebbséget képviselő zsidó barátaink a 2004-ben Medgyessy Péter magyar miniszterelnök eltávolítattásával, és Gyurcsány Ferenc magyarul beszélő zsidó ember miniszterelnökké való megválasztásának kikényszerítésével (ld.: Suchmann Tamás nyilatkozata a témában) egy szabályos zsidó puccs zajlott ebben az országban.
Immár a harmadik.
Nos.
A magyar nemzet egyik történelmi jelképét megint eltávolítják a zsidó barátaink.
Teszik, mert tehetik. Mert gyávák vagyunk, és párszáz ember bohócot csinálhat belőlünk...
Ha így haladunk, a turul szobor helyén ősszel már a nagy zsidó hazafi, Péter Gábor szabómester, ÁVH tábornok lovasszobrában gyönyörködhetünk....

Mert, megérdemeljük!

Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását