2024. április 28. - Valéria

Paraméterkönyv bevezetésével járó változások a XIV. kerületben

A változások az utasok kényelmét, az egységesebb hálózat létrehozását szolgálják. Egyes járatok átszámozása mellett, az utazási igényekhez igazodva meghosszabbított útvonalak, összekötések, új viszonylatok várnak a XIV. kerület lakosaira.
2008. augusztus 1. péntek 15:40 - Hírextra
A XIV. kerületet érintő főbb paraméterkönyvvel kapcsolatos változások az alábbiak szerint alakulnak:

Átszámozásra kerülnek az alábbi járatszámok:

Régi járatszám - Új járatszám


Főbb változások:

VILLAMOS:

A 62-es villamos munkanapokon csúcsidőszakban meghosszabbítva a Blaha Lujza térig közlekedik a Mázsa tértől, a Kőbányai út – Orczy tér – Népszínház utca útvonalon.

TROLIBUSZ:

A 75-ös trolibusz meghosszabbítva a Jászai Mari térig közlekedik.
A 79-es trolibusz útvonala lerövidül, csak a 75-ös trolibusz mai (Dózsa György úti) végállomásáig közlekedik.

A 80-as trolibusz hétköznap este és hétvégén egész nap az Örs vezér teréig jár, összekötve a 81-es trolibusszal. (A 81-es trolibuszok csak munkanapokon a délutáni csúcsidőszak végéig közlekednek).

AUTÓBUSZ:

Az 5-ös buszok meghosszabbítva a Pasaréti térről Rákospalota, Kossuth utcáig közlekednek (Erzsébet híd – Rákóczi út – Keleti pályaudvar – Thököly út – Mexikói út – Erzsébet királyné útja útvonalon), kiváltva ezzel a 67V villamospótló járatot.

A 25-ös autóbusz az Erzsébet királyné útja helyett az autópályán közlekedik, végállomása pedig Rákospalota helyett Újpest-Központban lesz.

A 30-as autóbuszok meghosszabbítva Káposztásmegyer, Mogyoródi-patakig közlekednek, a vonalon csuklós járművek állnak forgalomba. A mai útvonalon Megyer, Szondi utcáig 30A betétjárat is közlekedik.

Az Örs vezér tere – Cinkota, HÉV-állomás között közlekedő új 174-es autóbusz a Füredi úton megáll a Csertő utcánál és a Körvasút sornál. Utóbbinál a 244-es autóbusz is megáll.

Ismételten felhívjuk utasaink szíves figyelmét arra, hogy habár Társaságunk mindent megtesz a zökkenőmentes átállás érdekében, azonban az átállás napjai körül hosszabb-rövidebb ideig tartó nehézségek, problémák kialakulhatnak.

Az átállást megkönnyítendő ugyanakkor mindent megteszünk az utazóközönség gyors és pontos tájékoztatása érdekében.

Ennek megfelelően a BKV Zrt. egyre látogatottabb honlapján (www.bkv.hu) már megtekinthető az új Paraméterkönyv tájékoztató kiadványa. Utasaink emellett bővebb információt kaphatnak a 06/1-BKV-INFO (06/1-258-4636) telefonszámon, vagy a BKV Zrt. Ügyfélszolgálatán.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását