2024. április 20. - Tivadar

Fejek fognak hullani a Vagyonkezelő Zrt-nél?

A Magosz szövetségi igazgatója azt kéri Oszkó Péter pénzügyminisztertől, hogy azonnali hatállyal távolítsa el Benedek Fülöpöt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) földügyekért felelős vezérigazgató-helyettesi pozíciójából; Budai Gyula szerint ugyanis Benedek Fülöp vezényelte le az MSZP-hez kötődő korrupciógyanús földértékesítéseket.
2009. október 3. szombat 14:00 - HírExtra
A Fidesz-szövetséges Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója szombati budapesti sajtótájékoztatóján a szerinte korrupciógyanús ügyek közül példaként említette az úgynevezett pákozdi földügyet, a sukorói kaszinóberuházást, valamint az újfehértói állami földek ügyét.

Nem fogadható el, hogy az állami földek kezelésével, értékesítésével olyan ember foglalkozzon, "aki, bármerre tekintünk, mindenhol korrupciógyanús ügyek környékén bukkan fel" - fogalmazott Budai Gyula.

Közölte, ha Oszkó Péter október 8-ig, csütörtökig nem távolítja el Benedek Fülöpöt az MNV-től, akkor valószínű, hogy nem részt vesz azon az egyeztetésen, amelyet a tárcavezető kezdeményezett. (A miniszter azt kérte, Budai Gyula mutassa be a sukorói beruházás, illetve a veszprémi erdők ügyében a birtokában lévő bizonyítékokat.) Hozzátette, ebben az esetben sajtótájékoztatón fogja ismertetni a rendelkezésére álló bizonyítékokat.

Az említett esetek közül a pákozdi földüggyel kapcsolatban - utalva a Magyar Nemzet szerdai számában megjelentekre - Budai Gyula kifejtette: a héten nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amelyen Benedek Fülöp maga ismeri el, hogy - még mint az agrártárca szakállamtitkára - "megvadásztatta" a jelenlegi honvédelmi minisztert, hogy a vagyonkezelői jogot átadják. (A honvédelmi tárca erre úgy reagált, hogy a Magyar Nemzet hazudott; a lap szerint viszont Szekeresnek Benedekkel van vitája. A Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség tavaly emelt vádat Benedek Fülöp ellen hivatalával való visszaélés miatt a "pákozdi ügyként" elhíresült államiföld-értékesítéssel kapcsolatban.)

A sukorói kaszinóberuházással összefüggésben Budai Gyula arra hívta fel a figyelmet, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség vezetőjének közlése szerint valós értéküknél csaknem 600 millió forinttal drágábban szerepelnek az ingatlancsere-szerződésben a pilisi és albertirsai földterületek. Budai Gyula közölte: birtokában van az a dokumentum, amely szerint a csereszerződést 2008. június 30-án Benedek Fülöp terjesztette elő a vagyontanács ülésére.

Az újfehértói állami földekről szólva azt mondta: ott irányított pályáztatás történt, majd amikor kiderült, hogy nem azok nyertek, akiknek kellett volna, Benedek Fülöp utasítására visszavonták a pályázatot.

Benedek Fülöp vádlott a pákozdi földügyben, súlyos felelősség terheli a sukorói csereszerződés létrejöttében, és főszereplője volt az újfehértói pályázat visszavonásának - összegezte Budai Gyula.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását