2024. május 16. - Mózes, Botond

Közlekedés-rendőrség Megváltozott a forgalmi rend a Forma-1 ideje alatt

A Hungaroring körüli, illetve az oda vezető utakon a verseny minden napján megállási tilalom van érvényben, a szabálytalanul parkoló járműveket a rendőrség elszállíttatja. A 23. Forma-1-es Magyar Nagydíj ideje alatt több helyen is megváltozott a forgalmi
2008. augusztus 1. péntek 16:50 - Hírextra
Mogyoródon a Mázsa tértől a Dózsa György út irányában a délelőtti órákban csak a versenypálya irányába, délután pedig csak visszafelé haladhat a forgalom. Ugyanígy, a Kerek tó és a Hungaroring főbejárata közötti úton délelőtt csak a főbejárat felé, délután pedig csak a Kerek tó felé lehet majd közlekedni.

Az M3-as autópálya ideiglenes kihajtótójától a Kerek tóhoz csak egy irányba, befelé lehet menni. Vasárnap délután 2 órakor a kihajtót lezárják, és ezt követően csak kifelé, az M3-as autópálya felé lehet majd közlekedni.

A Hungaroring főbejárat és a Szilasligeti buszforduló között csak a főbejárat (7-es és 6-os kapu) felé haladhatnak a gépjárművek délután 3 óráig, ezt követően pedig csak visszafelé.

A Mogyoród HÉV-átjárótól befelé a 2-es kapuig a délelőtti órákban, a délutáni órákban pedig kifelé lesz egyirányú a forgalom.

A BKV augusztus 1-jén, 2-án és 3-án több járattal segíti a verseny látogatóit. Az egyik járat az Árpád híd és Mogyoród városközpontja között közlekedik, pénteken 20, szombaton és vasárnap pedig 7-8 percenként.

Az autóbuszok az edzések idején délelőtt 7.30 és 11 óra között indulnak a híd pesti hídfőjétől, a metróállomástól, míg Mogyoród városközpontjából 16-19 óra között lehet a fővárosba a járattal visszautazni.

Egy másik buszjárat a HÉV-vel érkezők közlekedését könnyíti: a mogyoródi HÉV-megálló és a város központja között szállítja az utasokat. A délutáni járatok menetrendje megegyezik az Árpád hídi buszjáratokéval.

A gödöllői HÉV a verseny mindhárom napján sűrűbben közlekedik és ideiglenesen megáll a Hungaroring állomáson.

A tavalyihoz hasonlóan az érvényes belépővel rendelkezők ingyenesen utazhatnak a járműveken - tudatta a BKV.

A rendezvény rendőri biztosítását ebben az évben is a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság végzi, mintegy 1.500 rendőrrel, és segíti a munkájukat összesen huszonhét lengyel, román, szlovén, horvát és osztrák rendőr is.

A külföldi rendőröknek nem lesz intézkedési jogköre, a vendégek problémáinak kezelésében való segítségnyújtás, tájékozódásuk könnyítése lesz az elsődleges feladatuk. A tapasztalatok szerint ugyanis a külföldi állampolgárok örülnek annak, ha saját nemzetük rendőrei segítenek nekik.
A rendezvény helyszínén az évek óta megszokott helyen kihelyezett rendőrőrs működik majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását