2024. május 3. - Tímea, Irma

Hamilton a nyolcadik McLaren-sikerre tör

Amennyiben Lewis Hamilton vasárnap diadalmaskodik a Forma-1-es Magyar Nagydíjon, akkor a viadal 22 éves történetében a McLaren istálló nyolcadik sikerét aratná.
2008. augusztus 1. péntek 11:00 - Hírextra

"A magyar pálya rendkívül technikás. Itt az edzések és az időmérő majdnem olyan fontos, mint maga a verseny, hiszen meg kell találni a tökéletes beállításokat és a jó rajtpozíció megszerzése is kulcsfontosságú" - nyilatkozta a pontversenyben éllovas 23 éves pilóta.


A versenynaptárban 1986 óta szereplő futamon McLarenesként először 1988-ban a legendás brazil Ayrton Senna diadalmaskodott - akkor még McLaren-Hondával -, majd 1991-ben és 92-ben is megismételte sikerét. A wokingi csapat következő trófeájára hét évet kellett várni: 1999-ben - immár Mercedes motorral - a finn Mika Ha:kkinen állhatott fel a dobogó legfelső fokára, majd a következő évben ugyanezt tette. 2005-ben a jelenlegi világbajnoki címvédő finn Kimi Ra:ikkönen nyert, míg a sort Hamilton tavalyi sikere zárja.


A csapat másik versenyzője, a finn Heikki Kovalainen Hamiltonhoz hasonlóan szép emlékeket őriz a Hungaroringről: "Korábban sok GP2-es futamon versenyeztem itt, de úgy gondolom, a tavalyi Magyar Nagydíj karrierem egyik legjobb futama volt. Igaz, csak nyolcadik lettem, de elképesztően nagyot csatáztunk Nico Rosberggel."

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását