2024. március 29. - Auguszta

Forgalmirend változások

A Forma 1-es Magyar Nagydíj miatt a Hungaroring környéki forgalmi rend változások az elmúlt évek gyakorlatát követik a hétvégén - jelenti a HavariaPress.
2008. augusztus 1. péntek 09:54 - Hírextra
Az M3-as autópályán péntektől, Nyíregyháza felé, a 2/B autóút csomópontja és a Ring pihenőhely között (13-18 km-szelvény) a leállósávon terelőelemekkel elválasztott külön forgalmi sávot alakítanak ki a VIP vendégek részére. A versenypálya felé a Ring pihenőhelyen keresztül csak a VIP vendégek hajthatnak ki. A többi néző a 19-es kilométernél létesített ideiglenes lehajtónál kanyarodhat a versenypályához vezető összekötőútra. A pálya Budapestről a 23-as jelzésű csomópont felől szintén megközelíthető. Az ideiglenes forgalmi rendet az M3-as autópálya feletti hidakra szerelt táblák jelzik majd. Az M3-as autópálya felől a verseny helyszíne a 13-as kilométertől útdíj megfizetése ellenében közelíthető meg. A verseny után Budapest felé a 23-as jelzésű csomópontnál, illetve a Ring pihenőhelyen keresztül lehet felhajtani az autópályára, ahol a forgalom becsatlakozását forgalomtereléssel segítik, szükség esetén a külső sávot is lezárják, így a pihenőhelyről felhajtók elsőbbségadási kötelezettség nélkül juthatnak fel az autópályára. Ha a forgalom megkívánja, a pihenőhelytől Budapest felé a leállósáv is igénybe vehető. Az M3-as autópálya Budapestről Gödöllő felé vezető szakaszán hosszabb menetidőre lehet számítani, szombat és vasárnap délelőtt, valamint csütörtök délután, az ingyenes boxutca látogatás idején. A Budapestre vezető szakasz forgalma szombaton az időmérő edzés után, 14 és 15 óra között, vasárnap pedig, a verseny végeztével, 16 és 18 óra között fog jelentősen megnövekedni. A verseny ideje alatt a forgalom zavartalan lebonyolítása érdekében a gyorsforgalmi úthálózat teljes hosszán szünetelnek a kapacitáscsökkenéssel járó felújítási munkálatok, vagyis irányonként két-két sáv mindenütt biztosított lesz.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását