2024. április 29. - Péter

Ingyen melegétel rászoruló gyerekeknek

Keszthelyen egy hónapon át 115 gyermek veheti igénybe az önkormányzat rászorulóknak biztosított ingyenes meleg étkeztetését - tájékoztatta pénteken az MTI-t a város családsegítő és gyermekjóléti szolgálatának vezetője.
2008. augusztus 1. péntek 09:57 - Hírextra

A város harmadik éve biztosít naponta egyszer meleg ételt a hátrányos helyzetű családok gyermekeinek. A július 28-án indult és harminc napon át tartó program több mint 1,2 millió forintba kerül, a szolgáltatáshoz a város állami támogatást vesz igénybe - közölte Varga András.


Elmondta, hogy a Keszthelyen élő mintegy négyezer gyermek közül csaknem négyszázan részesülnek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben. Közülük választották ki az igények felmérése után azt a 115 gyermeket, akik a város Asbóth Sándor Középiskolájának elmúlt hetekben felújított konyháján fogyaszthatják el ebédjüket vagy vihetik onnan haza.


A korábbi években előfordult, hogy a szülők hibájából a rászoruló gyermekek nem minden nap jutottak hozzá az ingyenesen biztosított meleg ételhez, ezért akik három napon át nem veszik igénybe a támogatást és nem igazolják, hogy ez rajtuk kívülálló okból történt, elveszítik a lehetőséget. Ilyenkor más rászorulók kapják meg az ételt, ez tavaly két családdal fordult elő - tette hozzá Varga András.

 
Előfordult, hogy néhányan azt mondták, azért nem vették igénybe az ellátást, mert nem tudták elszállítani az ételt, ezért a gyermekjóléti szolgálat a múlt évben ételhordókat is vásárolt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását