2024. április 27. - Zita

Változó időjárás, "hajléktalan" orosz kajak-kenusok Pekingben

Molnár Zoltán csapatvezető szerint hihetetlenül gyorsan változik az időjárás az olimpia helyszínén, Pekingben, ugyanis szerda reggel még tiszta kék volt az ég, majd délután "megérkezett" a szmog, és a levegő ködössé, nehezen átláthatóvá vált.
2008. július 31. csütörtök 10:20 - Hírextra
"Nem vagyok meteorológus vagy környezetvédő szakember, de nem hiszem, hogy ezt a szmogot kizárólag a légszennyezettség, az autók kipufogógáza okozza" – nyilatkozta Molnár Zoltán a MOB honlapján.

A magyar csapat elsőként Pekingbe érkezett versenyzője, Kerékjártó Tamás már edzést is tartott, miközben várja a szerda délután útnak indult úszó társait. Kiss László és csapata egyébként "magaslati levegőt" élvezhet majd Pekingben, hiszen a nyolcadik és kilencedik emeleten jelölték ki szobáikat.

A reggeli, szokásos csapatvezetői értekezleten elhangzott az első igazán komoly tiltakozás. Az orosz küldöttség vezetői azért emeltek panaszt, mert nem foglalhatták el a Sunji evezős és kajak-kenu pályán lefoglalt és hónapokkal ezelőtt kifizetett szálláshelyüket. Lehetséges, hogy a szervezők másodszor is kiadták a szobákat. Az oroszok főként azt nehezményezik, hogy nem tudják hol elszállásolni az evezősöket és kajak-kenusokat, ugyanis nekik nem igényeltek férőhelyet az olimpiai faluban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását