2024. május 3. - Tímea, Irma

Turizmusbarát polgármesterek találkozója Nagyszakácsiban

A települések egymásrautaltságát, az együttműködés és a pályázati lehetőségek minél eredményesebb kihasználásának a fontosságát hangoztatták a dél-dunántúli régió turizmusbarát polgármesterei, akik csütörtökön, negyedik alkalommal találkoztak a Somogy meg
2008. július 31. csütörtök 15:17 - Hírextra
Kövér István (Somogyért Egyesület), a mintegy ötszáz lakosú település polgármestere, a rendezvény házigazdája, a Somogy megyei Falusi Turizmus Szövetség elnöke szerint egy ilyen találkozó jó alkalom a szakmai tapasztalatok cseréjére, de jó kikapcsolódás is.

Úgy látja, a falusi turizmus fejlesztésére mind több, esélyt adó pályázatot hirdetnek meg. Reményét fejezte ki, hogy ezt - akár közös programok megvalósításának tervéhez is támogatást kérve - ki tudják használni az érdekeltek.

Sárdi Árpád (MSZP), a Dél-dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke összefogásra szólította fel a régió csaknem harminc településéről érkezett polgármestereket. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a régióban több vendéget tudjanak fogadni és jobb körülmények között a falusi turizmus iránt érdeklődők köréből - hangsúlyozta.

Közölte: a térségben jelenleg kevés a megfelelő szálláshely, ám a napokban meghirdetett új regionális pályázatok eredményeként várható ezek számának növelése, s a meglévők korszerűsítése.

Szászfalvi László (KDNP), Csurgó polgármestere, országgyűlési képviselő úgy vélekedett: a falusi turizmus fellendülésére csak akkor van esély, ha az adott kistérségben fejlesztik az egyéb szolgáltatási tevékenységeket, például az egészségügyet és az oktatást. Komplex fejlesztés nélkül felesleges a falusi turizmus fejlesztéséről beszélni - mondta Somogy megye egyik leghátrányosabb kistérségi központjának polgármestere.

Nagyszakácsiban a turizmusbarát polgármesterek találkozójával kezdődött a 16. alkalommal megrendezett Királyi szakácsok találkozója. Pénteken a falusi ízek kedvelőit várják, szombaton pedig a korábbi években Királyi szakács címet kiérdemelt mesterszakácsok találkoznak az egykori szakácsok földjén, amely arról vált híressé, hogy egykor királyok adományoztak itt birtokot étekkészítőiknek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását