2024. május 4. - Mónika, Flórián

Két ember őrizetben a dél-baranyai "ingatlanmaffia"-ügyben

Őrizetbe vett a rendőrség két férfit a Dél-Baranyában az elmúlt időszakban uzsorakamatra folyósított kölcsönökkel összefüggésben - közölte a baranyai rendőrség megbízott szóvivője az MTI-vel szerdán.
2008. július 30. szerda 11:25 - Hírextra
A bűncselekményeket tagadó alsószentmártoni és siklósnagyfalui férfiak ellen jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt indult eljárás, a rendőrség kedden vette őrizetbe őket és már kezdeményezte előzetes letartóztatásukat - mondta Murai Ágnes.

A rendőr alezredes utalt rá: az ügyben még júniusban, Drávapiski polgármesterének feljelentése alapján indult nyomozás. Mali Zoltán azután fordult a rendőrséghez, hogy tudomására jutott, ismeretlenek Siklós környéki községek lakói számára folyósítottak kölcsönt 50-100 százalékos kamatra. Ha az érintettek a kölcsönt nem, vagy csak részben tudták törleszteni, ingatlanjaikra a hitelezők fenyegetéssel vagy más módszerrel tulajdonjogot szereztek, kisemmizve az adósokat.

Az Új Dunántúli Napló július 10-én arról írt, hogy 80 olyan Siklós környéki, ormánsági ház van, amely a közelmúltban ilyen módon került az "ingatlanmaffia" tulajdonába. Az ingatlanok megszerzésében az az üzlet, hogy bármennyire is a "világvégén" vannak, forgalomképesek. Ki lehet adni megszorult albérlőknek, akiket újabb kölcsönök felvételére lehet ösztönözni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását