2024. április 27. - Zita

Gyenesei kezdeményezi Kolonics hozzátartozóinak támogatását

Szerdán fogadta Kolonics György szüleit és menyasszonyát Gyenesei István sportot felügyelő önkormányzati miniszter, aki a találkozón arról tájékoztatatta az érintetteknek, hogy - támogatva Móna István és Nagy Tímea olimpiai bajnokok kezdeményezését, - a k
2008. július 30. szerda 17:14 - Hírextra
A tárcavezető 2008. augusztus 1-jétől 2012. július 31-ig – a pekingitől a londoni olimpiáig - az olimpiai járadékkal megegyező, jelenleg havi nettó 222.000 forint támogatást javasol. Ez az összeg fele-fele arányban kerülne megosztásra Kolonics György szülei és élettársa között. Az ügyben várhatóan a jövő héten születik döntés.

A miniszter kivételes egyedi kormánydöntést kezdeményez, mivel az olimpiai járadékot megállapító jogszabály csak az elhunyt özvegyének biztosítja a jogosultságot - áll a ÖM közleményében. Az előterjesztés indoklása szerint a kétszeres olimpiai bajnok kenus váratlanul bekövetkezett halálának időpontjában hét éve élt közös háztartásban élettársával. Házasságkötésüket a pekingi játékokat követően, októberre tervezték.

"Köztudomású, hogy az élsportolók sikereiben jelentős szerepet játszik a család, különösen a szülők és a sportolóval hosszú ideje életközösségben élő hozzátartozó érzelmi, lelki - sokszor lemondásokkal járó - támogatása. Elismerve a rendkívüli méltánylást érdemlő körülményeket az önkormányzati miniszter indokoltnak tartja a sportoló szülei, valamint élettársa rendkívüli anyagi támogatásban való részesítését" - fogalmaz a minisztérium.

A Csepel 15-szörös világbajnok sportolója július 15-én, edzés közben lett rosszul, megállt a szíve és az életét már nem sikerült megmenteni. Harminchat éves volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását