2024. április 25. - Márk

Felkészültek a rendkívüli helyzetekre

Teljes biztonságban érezhetik magukat a budapestiek, mivel a közművállalatok, köztük a gáz-, a víz- és az áramszolgáltatók felkészültek a rendkívüli helyzetek elhárítására - nyilatkozta Horváth Csaba, a szabadságon lévő főpolgármestert helyettesítő városv
2008. július 30. szerda 17:10 - Hírextra
A főpolgármester-helyettes szerint világszínvonalú, az európai országok élmezőnyébe tartozó koordinációs központtal rendelkezik a Főgáz, amelynek szakemberei az elmúlt két napban a IX. kerületi óriásbomba kapcsán kialakult havaria helyzetben és egy Budakeszi úti gázvezeték-sérülésnél is jól vizsgáztak.

A Főgáz koordinációs központjában szerzett személyes benyomásai, illetve a vízművektől és az Elműtől kapott telefonos tájékoztatása alapján Horváth Csabának meggyőződése, hogy a közműcégek felkészültségük alapján még egy szándékos károkozás esetén is jól helyt állnának.
Horváth Csaba leszögezte: "Budapest biztonsága legalább olyan magas minőségű, ha nem jobb, mint a londoni".

Bakonyi Tibor, a Főgáz Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy hétfőn egy alvállalkozójuk a Budakeszi út alatt húzódó, legnagyobb nyomású, 6 baros vezetéket megsértette. Tapasztalt munkatársaik a vezeték hibáját alacsonyabb nyomás alatt kijavították, s elhárították a katasztrófaveszélyt. Ezáltal nem volt szükség arra, hogy két közeli klórház gázellátását megszüntessék - tette hozzá.

A vezérigazgató közölte azt is, hogy kedden a IX. kerületben talált óriásbomba miatt kialakult havaria helyzetben felkereste a Főgáz Zrt.-t Simicskó István, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke, aki elégedettségének adott hangot a cég és dolgozói felkészültsége kapcsán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását