2024. május 5. - Györgyi

Célkeresztben a teherautók

Csütörtökön napközben is fokozott ellenőrzésre számíthatnak a teherautósok az ország útjain. A TISPOL nevű szervezet nemzetközi háromnapos közlekedési akciója kedden kezdődött, a rendőrök napi legalább nyolc órában állítják meg a teherautókat.
2007. október 11. csütörtök 12:54 - Hírextra
Ellenőrzésre lehet számítani a főváros és más nagyvárosok útjain, de az autóutakon és a sztrádákon is. A rendőrök figyelik pihenőidő betartását és a járművek műszaki állapotát éppúgy, mint a veszélyes árut szállító teherkocsikat.

A razzia egy nemzetközi akció része, amelyet a TISPOL - azaz az európai közlekedésrendészeti szerveket tömörítő hálózat - szervez. Az itthoni ellenőrzéssel egyidőben a kontinens más országaiban is hasonlóra számíthatnak a teherautósok.

A TISPOL évente 8 ellenőrzést tart a kontinens több országában egyszerre. Az ittas és drogos sofőröket próbálják kiszűrni, vizsgálják a biztonsági öv használatát, a teherautókat és buszokat, illetve a sebességhatárok betartását. Magyarország eddig egy TISPOL-akcióból maradt ki: március 15-én inkább az ünnepi rendezvények biztosítására koncentráltak a rendőrök.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását