2024. április 16. - Csongor

Nyerd meg az olimpiát a fotelből

Nem kell éveken át edzeni ahhoz, hogy valaki olimpiát nyerjen. A Beijing 2008 és a Mario és Sonic az olimpiai játékokon nevű, a kínai hatóságok engedélyével forgalmazott két videojáték révén bárki gyorsabban futhat, mint Michael Johnson, magasabbra ugorha
2008. július 29. kedd 07:45 - Hírextra

Az Athens 2004 és a Torino 2006 című, hasonló videojátékok nem voltak ugyan különösebben sikeresek, de az erre szakosodott Sega cég a maga módján ugyanakkora erőfeszítést tett az új elektronikus olimpiai videó kifejlesztéséért, mint a pekingi vezetés az ötkarikás játékok megrendezéséért - tekintettel arra, hogy a tét és a piac óriási.


A június végén piacra került Beijing 2008 játék 38 verseny lebonyolítását teszi lehetővé tíz olimpiai sportágban. A versenyzők, pályák, köztük a híres Madárfészek olimpiai stadion vizuális megjelenítése, a sportolók mozgásának érzékeltetése sikeres a szakértők szerint, bár a játékkonzollal a kézben már nem ennyire egyértelmű a benyomás.


Az atlétika nem kevesebb mint 17 versennyel képviselteti magát. A versenyek jobbára az ujjak gyors elmerevedésére vezetnek, ám az ugrásokhoz mindenképpen szükség van jó ritmusérzékre, a dobószámokban pedig bizonyos összehangolásra. Ügyes manőverezés szükséges a torna, sőt bizonyos úszószámok esetében is.


Csapatjátékok még nincsenek az olimpia e videojáték-programjában, viszont a lövészet, a súlyemelés, a cselgáncs és a kerékpáros pályaversenyek befértek a választékba. Mialatt letölti a programot, a Beijing 2008 az olimpiákról szóló információkkal szórakoztatja a tulajdonost.


32 ország szerepel a videoolimpia indulói között, de hiányosság, hogy a mai sztárversenyzőket nem lehet rajthoz állítani ebben a játékban - ezt viszont kiküszöböli a Nintendo Mario és Sonic az olimpiai játékokon című programja, amely a Wii játékkonzolon futtatható.


Ez némi engedményt tesz a fantáziának is: például magasugrásban akár 260 centire is tehető a léc, amit a Luigi néven induló virtuális versenyző könnyedén vesz - noha ez 15 centivel több a kubai Javier Sotomayor világrekordjánál.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását