2024. május 4. - Mónika, Flórián

MSZP: elhatárolódik-e a Fidesz Hende Csabától?

Az MSZP tudni szeretné, elhatárolódik-e a Fidesz az egyik politikusa, Hende Csaba kijelentésétől, amelyben a rendőrség feloszlatását szorgalmazta - mondta Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
2008. július 29. kedd 14:10 - Hírextra
A polgári körök koordinátoraként ismert Hende Csaba az egyik kereskedelmi csatorna adásában arról beszélt, hogy a rendőrséget fel kell oszlatni - közölte a kormánypárti képviselő.

A sajtótájékoztatón lejátszották az Echo TV egyik július közepi adásának részletét, amelyben Hende Csaba, a Polgárok Házát fenntartó Szövetség a Nemzetért Alapítvány kuratóriumának elnöke arról beszélt, a magyar rendőrség zászlaját oly mértékben bemocskolták, hogy ez az alakulat így nem maradhat fent.

"Egy kormányváltás után a rendőrséget fel kell oszlatni, és újjá kell szervezni, magyarul mindenki elveszti beosztását, és majd valakik, akiket arra a közbizalom megbíz (...), majd eldöntik, ki az, aki újra szolgálatba állhat, és ki az, akit visszavesznek" - fogalmazott a felvételen Hende Csaba.
Török Zsolt szerint ilyen durva támadás a rendszerváltás óta nem érte a rendőrséget, ráadásul az Orbán-kormány egykori igazságügyi államtitkárának részéről.

Az MSZP-s politikus hozzátette: minden demokratának fel kell szólalnia ez ellen, és vissza kell utasítania Hende Csaba kijelentését.

Török Zsolt felvetette, mi történik az új rendfenntartó erő megszerveződésig, ha tényleg feloszlatják a rendőrséget.
Napokig, hetekig nem lesz közrend, védelem, rendfenntartás, vagy egy más típusú szervezet, esetleg egy gárda, a Magyar Gárda állna be az állami intézmény helyére? - tette felé a kérdést.
A szocialisták azt is tudni szeretnék, van-e átfedés az amerikai magyar polgári körök és a kuruc.infót működtetők között. Török Zsolt szerint az amerikai magyar polgári körök honlapját ugyanannál a cégnél regisztrálták, mint "a náci eszméket is hirdető, szélsőséges, uszító" internetes portált.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását