2024. május 3. - Tímea, Irma

Szép lassan halad a négyes metró

Megérkezett a Móricz Zsigmond körtérre hétfőn délelőtt a 4-es metró déli alagútját építő fúrószerkezet - közölte a DBR Metró Projekt Igazgatóság szóvivője. Pető Szabolcs elmondta, hogy március elejétől, a Bocskai úti állomástól indulva 300 méter alagutat
2008. április 28. hétfő 11:18 - Hírextra
Az északi alagútból eddig 2 km készült el.

A szóvivő tájékoztatása szerint a szükséges karbantartás után tovább halad a déli alagút fúrószerkezete a Gellért térre, amit várhatóan augusztusban ér el. Az év végéig pedig a tervek szerint a Fővám térig épül meg mindkét alagút.

Az északi alagút fúrószerkezete hat hét múlva érkezik meg a Móricz Zsigmond körtérre, s halad majd tovább a Gellért térre és a Fővám térre - jegyezte meg a szóvivő.

Pető Szabolcs közölte, hogy a Hídépítő Zrt. időben megépíti a Fővám téri állomás szerkezetét, hogy az alagútfúró pajzsot fogadni tudják. Akár technológiaváltást is alkalmazva építik majd az állomást. A szerződés szerint erre ugyanis lehetősége van a cégnek. Arról még zajlanak a tárgyalások, hogy a Fővám téri állomás szerkezetét milyen módon építik meg. A technológiaváltás azonban nem befolyásolhatja a végösszeget és a véghatáridőt - fűzte hozzá.

A szóvivő elmondta azt is, hogy várhatóan a jövő év elején adják majd vissza a Móricz Zsigmond körtér felszínét a járműforgalomnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását