2024. április 28. - Valéria

Bombahelyzet: 80 %-os a kiürítés

Befejeződött a kiürítés az érintett körzet egy részében a főváros IX. kerületében, ahol második világháborús bombát találtak; a kiköltöztetés mértéke jelenleg 80 százalékos - tájékoztatta a rendőrség kedden 15 óra után az MTI-t.
2008. július 29. kedd 15:30 - Hírextra
A Mester utca, Vágóhíd utca, Haller utca, Fehérholló utca és Üllői út által határolt területen a kiürítés befejeződött - közölte Illés Hilda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) helyettes szóvivője.
A rendőrök a már kiürített területet is folyamatosan ellenőrzik. A rendőrséghez erősítés érkezik, ennek egy része a kerületekből, a másik pedig központi egységekből.

A BRFK közlése szerint a rendőrök a kiürítés során erőszakot nem alkalmaznak, s zárt lakások ajtaját nem törik fel, csak akkor teszik ezt, ha feltételezhető, hogy ott magatehetetlen, segítségre szoruló ember tartózkodik.

Az Illatos út - Soroksári út - Boráros tér - Ferenc körút - Üllői út által határolt körzetben a közlekedési zárás megtörtént, a terület felett biztonsági okokból légtérzárlatot rendeltek el.

A helyi védelmi bizottság elnökének korábbi tájékoztatása szerint a kiürítés várhatóan 16 órára zárul le, a mintegy kéttonnás világháborús bomba hatástalanításához csak azután kezdhetnek hozzá a tűzszerészek. A lakosok elhelyezését éjfélig biztosították a befogadóhelyeken, két közeli általános iskolában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását