2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Ateista honlapok

A birminghami városi tanács hivatali stábja nem látogathatja azokat a honlapokat, amelyek az ateizmussal hozhatók kapcsolatba - ezeket ugyanis a közelmúltban letiltatta a város vezetése.
2008. július 29. kedd 22:05 - Hírextra
A számítógépes rendszer új szűrője nem engedélyezi a belépést például a boszorkánysággal vagy a paranormális jelenségekkel foglalkozó webszájtokra, de tiltott minden szexuális devianciát vagy illegális tevékenységet felvonultató oldal is - adta hírül kedden a BBC hírszolgálata.

A brit Országos Világi Társaság (National Secular Society) elnöke azonban bejelentette, hogy a kirekesztés miatt bírósághoz fordul az ügyben, ha előbb nem sikerül dűlőre jutnia a város vezetésével.

Az elnök elmondta, hogy a boszorkányság törvényes és bejegyzett vallás a szigetországban, és szerinte a nem hívőket nem lehet eltiltani az ilyen tartalmú honlapoktól, miközben a hívők bátran szörfölhetnek.

Különben is: egyes közvélemény-kutatások szerint a brit népesség 25 százaléka tartotta magát ateistának - állította az elnök.

A városi tanács közleményében hangsúlyozta, hogy az új korlátozó szoftver csupán az alkalmazottak internetezését akarja kordában tartani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását