2024. május 2. - Zsigmond

Anyagi segítség középiskolásoknak

Nehéz körülmények között, többnyire vidéken élő végzős szakközépiskolás fiatalok továbbtanulását támogatja a Vodafone alapítványa nyolcmillió forinttal.
2008. július 29. kedd 12:55 - Hírextra
Az alapítvány idén hirdette meg első alkalommal Támogatás nehéz körülmények között élő tehetséges fiatalok továbbtanulásához című pályázatát a szeptemberben utolsó középiskolai évüket megkezdő, nehéz helyzetben élő diákok támogatására. A pályázatra bármely Magyarországon bejegyzett civil szervezet jelentkezhetett.

A kuratórium július közepén értékelte a pályaműveket. Megvizsgálta például a pályázat kidolgozottságát, a tanári, szakmai ajánlást, a diák tanulmányi eredményeit és mire szeretné fordítani az adományt. A legtöbb fiatal nyelvórára és felkészítő kurzusra igényelte a támogatást. Az egy-egy tanulónak megítélt összeget a pályaműben határozhatták meg, amelyet szintén megvizsgált az alapítvány kuratóriuma. Az egy-egy tanulónak megítélt összeg nem publikus - tudta meg az MTI a Vodafone magyarországi alapítványától.

A támogatásban 59 tanuló részesül a következő szervezetek által: Az Európai Emberért, a falvakban Közhasznú Alapítvány (1 tanuló), Bánffy Katalin - Varga Katalin Alapítvány (8 tanuló), Herman Ottó Gimnázium az Egészséges Ifjúságért Alapítvány (12 tanuló), Íme a Gyermek Alapítvány (2 tanuló), Kőrösy Alapítvány (3 tanuló), Közalapítvány Lőkösházáért (1 tanuló), Minden jó könyv egy-egy tanítója a nemzetnek (Gárdonyi) Alapítvány (6 tanuló), Nagyváthy Oktatási-Nevelési Alapítvány (8 tanuló), Orlando Et Laborando Alapítvány (7 tanuló), Patrona Hungariae Alapítvány (2 tanuló), Por Lindvo Alapítvány (5 tanuló), Török Pál utcaiak Művészetoktatási Alapítvány (4 tanuló).

A Vodafone Magyarország 2003-ban hozta létre alapítványát, hogy segítse a rászorulókat. A szervezet megalakulása óta 172 program megvalósítását támogatta 530 millió forint értékben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását