2024. május 7. - Gizella

Kolompár uszított

Az MSZP szóvivője szerint is el kellene számolnia Kolompár Orbánnak, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökének azzal a fenyegető kijelentésével, amelyet a karácsonyi OCÖ-közgyűlésen tett - írta a pénteki Magyar Nemzet.
2008. december 19. péntek 06:55 - Hírextra
A lap több állásfoglalást is közöl az ügyről, s felidézi, mire kért reagálást különböző politikusoktól. Mint emlékeztetnek: Kolompár Orbán az OCÖ karácsonyi ünnepi közgyűlésén, szerdán úgy fogalmazott, hogy "aki a roma út elé fekszik, azon át kell taposni, könyörtelenül".

A vitatott kijelentésről szólva Nyakó István MSZP-szóvivő általánosságban előrebocsátotta, pártja "minden nyilatkozatot, cselekedetet elutasít, amely bárkit is fenyeget". A konkrét esetben kapcsolatban arra az álláspontra helyezkedett, hogy Kolompár Orbánnak "el kell számolnia kijelentéseivel" - olvasható a cikkben.

Az esetet kommentálva Balog Zoltán (Fidesz) a lapnak úgy fogalmazott: nem látja azt az erkölcsi magasságot, ahonnan Kolompár Orbán ilyeneket mondhatna bárkire.

Farkas Félix, a Lungo Drom cigány szervezet Borsod megyei elnöke, az OCÖ képviselője a lap megkeresésére azt firtatta, vajon mit érthet Kolompár a roma úton. Szerinte félő, hogy azt a zsákutcás politikát, amit maga is képvisel, s amellyel - mint mondta - a romák többsége nem ért egyet.

Zétényi Zsolt, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint a cigány közösségnek nem használ, ha vezetője ilyen "erőfitogtatást követ el", mivel - amint a lapnak kifejtette - a cigányság "megtiportsága ellenére" rendelkezik olyan erővel, amellyel előbb-utóbb érvényesíteni tudja jogos érdekeit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását