2024. április 29. - Péter

Temetés 21 év útán

Szülei akarata ellenére el kell temetni egy fiúcska holttestét, amelyet huszonegy éve őriznek egy londoni halottasház fagyasztószekrényében.
2008. július 28. hétfő 17:00 - Hírextra
A helyi hatóság küldött felszólítást a szülőknek a temetés megrendezésére, ellenkező esetben az önkormányzat temetteti el az 1987-ben négyhónapos korában elhunyt kisfiút - jelentette hétfőn a The Times brit napilap.

A temetés többévtizedes halogatásának oka a halál körülményeinek tisztázatlansága. A szülők, Steve és Mary Blum nem ismerik el, hogy gyermekükkel a hirtelen bölcsőhalál végzett, ahogyan azt a törvényszéki orvosok megállapították.

 Azt állítják, hogy a gyermek szennyezett oltástól halt meg. Nem hajlandók aláírni a halotti anyakönyvi kivonatot, ha abban a bölcsőhalál áll az elhalálozás okaként.

A múlt héten az észak-londoni Enfield önkormányzata rendeletet hozott, amely szerint halálozási ok megnevezése nélkül is ki lehet állítani halotti bizonyítványt. Steve Blum most a londoni felsőbíróság elé akarja vinni az ügyet.

Hasonló esetet tartanak nyilván az angliai Leedsben, ahol egy 1979-ben Szaúd-Arábiában meghalt nő holttestét őrzik a halottasház hűtőkamrájában.

A hatóságok engedélyezték a 23 éves korában egy balkonról kiesett Helen Smith apjának, hogy mindaddig ne temesse el a tetemet, amíg a halál okát a szaúdi hatóságok nem állapítják meg pontosan. Az apa szerint lánya annak idején ugyanis gyilkosság áldozata lett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását