2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kínai üzletember nyerte az ebédet

Kínai üzletember nyerte meg azt az internetes licitet, amelynek az volt a tétje, hogy ki költhet el egy ebédet Warren Buffett, a világ leggazdagabb embere társaságában.
2008. július 1. kedd 18:53 - Hírextra
A közös ebéd indulóára 25 ezer dollár volt, a győztes Csao Tan-jang (Zhao Danyang) 2,1 millió dollárt (csaknem 315 millió forint) ajánlott fel a megtiszteltetésért. Buffett a San Franciscó-i szegényeket és hajléktalanokat élelemmel és hajlékkal segítő Glide Alapítványnak adja át az árverés teljes bevételét.

A 77 éves amerikai befektetési tanácsadó - akinek vagyonát a Forbes magazin 62 milliárd dollárra taksálja - már a hatodik alkalommal bocsátotta árverésre a társaságában elfogyasztható ebéd lehetőségét. Tavaly két befektető még "csak" több mint 650 ezer dollárt (111 millió forintot) fizetett azért, hogy együtt falatozhasson a Berkshire Hathaway vállalatbirodalom vezetőjével.

Idén a győztes licitáló hét barátjával együtt a New York-i Smith and Wollensky Grill étteremben költheti el ebédjét Warren társaságában - a vendéglő a pecsenyékre specializálta magát.

A Glide Alapítvány szóvivője, Denise Lamott hétfőn elmondt: a liciten nyertes Csao Tan-jang nagy tisztelője Warren Buffettnek, és ő maga is befektetési szakember, a hongkongi Pureheart China Growth Investment Fund vezetője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását