2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Legyen átláthatóbb az ORTT működése

Szabó Máté ombudsman javasolta az Országos Rádió és Televízió Testület elnökének, kezdeményezze az ORTT ügyrendjének módosítását annak érdekében, hogy a közvélemény érdemi információkat kapjon a Testület működéséről.
2008. július 28. hétfő 13:50 - Hírextra
Az ombudsman állásfoglalása szerint a Testület üléseiről készülő hangfelvételeket ma is az érdeklődők rendelkezésére kell bocsátani. E hanganyagokból csak a törvény által védett információkat (személyes adatokat, üzleti titkokat) lehet kitörölni.

A közvélemény tájékoztatásának azonban alkalmasabb módja volna, ha a Testület üléseiről egyedi adatigénylések nélkül is olyan tartalmi összefoglaló készülne, amely tükrözi az elhangzott hozzászólások lényegét, de nem tartalmaz törvény által védett adatokat, az összefoglalót pedig az ORTT a honlapján közzétenné. Az ORTT kiemelkedő közjogi státuszára, széles hatáskörére tekintettel feltétlenül indokolt a nagyobb nyilvánosság biztosítása.

Az állásfoglalás az adatvédelmi biztos honlapján olvasható.
(http://abiweb.obh.hu/abi/index.php?menu=aktualis)
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását