2024. május 12. - Pongrác

Később tetőzik, mint várták

Rácáfol minden előrejelzésre a Hernád, amely az alsó szakaszán még most sem tetőzött, holott ezt már a hétfő hajnali, kora reggeli órákra várták.
2008. július 28. hétfő 15:56 - Hírextra
A Hernádon levonuló árhullám vízutánpótlása fokozatosan csökken, hétfőn délelőtt Hidasnémetinél 240 centiméteres, mérsékelten apadó vízállást észleltek, a folyó alsó szakaszán Gesztelynél a korábban vártnál kisebb, 400 centiméterhez közeli vagy attól kissé elmaradó, tetőző vízállás valószínű - tájékoztatott Csont Csaba, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szóvivője.

Az árhullám levonulása lassúbb a vártnál, ezért a tetőzés csak hétfőn, a nap második felében várható - tette hozzá.

A Bodrog forrásfolyói - a Latorca alsó szakasza kivételével - lassan apadnak, hétfőn az országhatárnál, Felsőbereckinél a vízmérce 585 centimétert mutatott, a készültség elsőfokú.

A szóvivő tájékoztatása szerint Felsőbereckinál július 30-án tetőzhet a Bodrog 610 centiméter körüli vízállással, Sárospataknál pedig rá egy nappal, 535 centiméteres magassággal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását