2024. április 27. - Zita

Ittas volt

Alkoholt találtak annak a 33 éves osztrák rendőrnek a vérében, aki Fertőd és Nagycenk között szombatról vasárnapra virradó éjszaka halálra gázolt egy 19 éves magyar fiatalembert - írta a kisalfold.hu internetes megyei lap hétfőn az osztrák ügyészségre hiv
2008. július 28. hétfő 18:15 - Hírextra
Alexandra Maruna, az ügyészség szóvivője a Kisalföldnek azt is elmondta, mivel rendőrről van szó, a magyar nyomozással egy időben Ausztriában is megindult a vizsgálati eljárás, de azt, hogy a férfi melyik országban áll majd bíróság elé, az ügynek ezen szakaszában még nem lehet megállapítani.

"Egyelőre várjuk a magyar rendőrség szakértői véleményét az esetről" - tette hozzá Alexandra Maruna, aki szerint a nemzetközi jogi gyakorlat alapján a legmagasabb kiszabható büntetés a férfi ellen három év szabadságvesztés. A gyanú gondatlanságból elkövetett emberölés.

A megyei lap úgy tudja, hogy a gázoló a vérében talált alkoholról azt mondta, hogy csak a baleset után fogyasztott szeszes italt. A rendőrt ideiglenesen felfüggesztették, de a fegyelmi bizottság dönt majd a végleges elbocsátásról.

Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense vasárnap azt közölte az MTI-vel, hogy az osztrák rendőr személygépkocsijával a 85-ös úton Soprontól Győr irányába haladt, amikor Nagycenk és Fertőd között egy óra húsz perckor elütötte a nagycenki fiatalembert.

A 33 éves osztrák rendőrtiszt-helyettes kiszállt az autóból, megnézte az árokban fekvő fiatalembert, néhány szót váltott az időközben odaérkező magyar szemtanúval, majd autójába ugrott, és Győr irányába nagy sebességgel elhajtott.

Az osztrák férfi ezt követően - amikor a magyar szemtanú mobiltelefonon a mentőket hívta - még egyszer visszatért a helyszínre, de a kérlelés ellenére sem maradt ott, hanem újból elhajtott.

Eközben már egy másik magyar autós is a helyszínre érkezett, aki az elszáguldó osztrák után indult. Az osztrák rendőr egyre nagyobb sebességgel hajtott, és az őt üldöző magyar autóst, illetve az időközben az üldözésbe szintén bekapcsolódó magyar rendőröket is lerázva Sopronkövesdnél egy kis úton áthajtott Ausztriába.

Az osztrák rendőr vasárnap adta fel magát a felsőpulyai (Oberpullendorf) rendőrségen. Az ügyben a magyar hatóságok is nyomoznak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását