2024. április 29. - Péter

Csődközeli helyzetben Törökkoppány

Súlyos anyagi gondokkal küzd, csődközeli helyzetbe került a törökkoppányi önkormányzat - írta hétfőn a Somogy Hírlap.
2008. július 28. hétfő 09:36 - Hírextra
Mint Varga György polgármester a lapnak kifejtette, ennek egyik fő oka, hogy a település határában hét éve feltárt két gázkút kimerülőben van, az idén befejezik a termelést, így az üzemeltető cég adatai alapján a tavalyi tizenötmillió forint iparűzési adó helyett az idén csak ötmillió forinttal számolhat az önkormányzat.

Az önhibájukon kívül hátrányos helyzetű települések támogatási rendszere az érintett települések előző évi bevételeit veszi alapul, így várhatóan csak 1,5 milliós támogatással számolhatnak a tavalyi hétmillió forint helyett - mondta a polgármester, e két tényezővel indokolva a csődközeli helyzetet.
Közölte: az önkormányzat már tízmillió forint hitelt vett fel működéséhez, ennek ellenére jelenleg mintegy négymillió forinttal tartoznak a közüzemeknek és a szállítóknak.

Az önkormányzati minisztériumhoz 15 millió forint egyéb támogatás címén támogatási kérelmet nyújtottak be, s bíznak a kedvező elbírálásban. Ellenkező esetben csődbe juthat az önkormányzat - olvasható a megyei napilapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását