2024. május 2. - Zsigmond

Majdnem negyedéves "türelmi idő" az alelnöknek

Majdnem negyedéves "türelmi idővel" számolhat a Magyar Televíziót (MTV) ügyvezetőként irányító egyetlen alelnök: nem valószínű ugyanis, hogy április vége előtt összeülne a nagykuratórium, amely megvétózhatja Medveczky Balázs kinevezését.
2008. március 25. kedd 15:27 - Hírextra

A közalapítvány szervezeti és működési szabályzata (szmsz) szerint a tagoknak az ülés előtt legalább nyolc nappal meg kell kapniuk a meghívót és a tárgyalandó anyagokat, ez azonban az MTI több elnökségi tagtól származó információja szerint nem történt meg. Márpedig a civil delegáltak mandátuma március 31-án lejár, így már csak az új összetételű testület tanácskozhat.

A korábbi évek gyakorlata viszont azt mutatja: a delegálás jogát elnyerő civil szervezetek közül akadnak, amelyek csak három-négy héttel a helyek - most március 28-án tartott - kisorsolása után közlik, hogy kit küldenek az egyes kuratóriumokba, így könnyen megeshet, hogy csak május közepén tartják a testület alakuló ülését.

A határidőben az egyetlen gát az szmsz egy másik passzusa lehet: e szerint negyedévente üléseznie kell a grémiumnak. Márpedig a kuratórium utoljára február 22-én tanácskozott. Így akár az is előfordulhat, hogy a most futó elnöki pályázat lezárulta előtt másfél héttel dönthetnek (ha akarnak) a kurátorok arról, hogy megtorpedózzák az ügyvezető kinevezését.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását