2024. április 19. - Emma

Botrány a Honvéd-Graz meccsen

Felháborodottan nyilatkoztak az osztrák szurkolókat Budapestre kísérő biztonságiak a szombat este kis híján botrányba fúlt Budapest Honvéd-Sturm Graz labdarúgó UEFA Kupa-selejtezőt követően.
2008. július 28. hétfő 07:33 - Hírextra
A hatfős különítmény képviseletében nyilatkozó Robert Rieger arról számolt be, hogy sokéves tapasztalata során még nem látott olyan viselkedést a magyar biztonságiak és rendőrök részéről, mint a Bozsik Stadionban.

"A dzsekinken olvasható Polizei felirat ellenére a verekedésre kiéhezett helyi személyzet bennünket is megtámadott. Egy kollégám fel akart segíteni egy földön fekvő Sturm-szurkolót, de egy magyar rendőr lefújta őt gázsprével. A biztonságiaknál kést is láttam, ezenkívül zokniba töltött biliárdgolyókkal ütötték az embereket, és időnként diadalittasan összepacsiztak, mint a röplabdázók. Végül nevetgélve fényképezni kezdték egymás sérüléseit" - jelentette ki az osztrák kísérő.

Rieger szerint az egyik helyi felvigyázó megütötte őt egy műanyagszékkel, amitől zúzódásokat szenvedett.

"Nagyon veszélyes helyzet és elképzelhetetlen káosz alakult ki, a magyar biztonságiak pedig alaposan megszegték az előírásokat" - tette hozzá.

A távirati iroda megkeresésére Unger Pál, a BRFK sajtóügyeletese azt mondta, a történtekről videófelvételek készültek; ezek többségének megtekintése alapján az eset "így nem történt meg".

Mint mondta, a rendőrök szándékosan és célzottan nem fújtak a kísérőre gázsprével, de a könnygáz a rendbontás környékén természetesen mindenkit elért, ahogy rendőrkollégáit is.

A 2-1-es sikerükkel továbbjutó graziak hívei közül összesen három személyt vettek őrizetbe, mindhármukkal szemben garázdaság miatt indult eljárás, de már szabadon engedték őket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását