2023. január 30. - Martina, Gerda

Az AB dolgozzon meg a pénzéért

Gyorsítsa fel az Alkotmánybíróság (Ab) a plakáttörvény módosításával kapcsolatos, ellenzéki képviselők által jegyzett beadvány elbírálását! - kérte hétfőn benyújtott beadványában a testület elnökét a Jobbik frakcióvezető-helyettese.
2017. november 6. hétfő 16:23 - HírExtra
  
Staudt Gábor az Alkotmánybíróság épülete előtt tartott sajtótájékoztatón arról beszélt: a törvénymódosítás nyári elfogadásakor felmerült az alaptörvény-ellenesség, az Ab-t azonban nem köti határidő a döntésben, ezért arra kéri Sulyok Tamás elnököt, hogy soron kívüli vagy gyorsított eljárásban tárgyalják a beadványt.

Itt egy olyan alaptörvény-ellenességről van szó, ami felveti, hogy az egész ellenzéket próbálják ellehetetleníteni - jelentette ki Staudt Gábor, aki szerint a Fidesz-KDNP-s többség az ellenzék politikai véleménynyilvánítását akadályozta, így "felmerülhet, hogy a jövő évi választások legitimitása is kérdésessé válhat".

Hozzátette: szerinte az ellenzék mellett a kormányoldalnak is az az érdeke, hogy ne merülhessenek fel ilyen legitimitási problémák.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását