2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Most akkor él vagy sem?

Steve Fossett nagy valószínűség szerint még él, és csak megrendezte saját halálát - állítja több olyan nyomozó, akik részt vettek a kalandvágyó milliomos eltűnt gépének eddig sikertelen felkutatásában.
2008. július 28. hétfő 23:25 - Hírextra
A több világrekordot is felállító Steve Fosett tavaly szeptemberben tűnt el, amikor egymotoros repülőjével felszállt a nevadai sivatagban. A gazdag kalandornak sem a repülőjét, sem a holttestét nem találták meg a hat hónapos keresés során.

Éppen ezért az amerikai légimentők alezredese azt állítja, Fossett még mindig életben lehet. "Már 14 év óta mentek. Fossettet még meg lehet találni" - mondta Cynthia Ryan, aki szerint nem arról van szó, hogy a kutatócsoport szem elől tévesztette a roncsokat. "Elég jók vagyunk abban, amit csinálunk: hat gépnek a roncsát találtuk meg, miközben Fossett után kutattunk" - nyilatkozta az alezredes.

Fossett eltűnése után az amerikai történelem legnagyobb szabású kutatóakciója indult helikopterekkel, magángépekkel és nyomkereső szakértőkkel. Az alezredes szerint egyre nagyobb a gyanúja annak, hogy Fossett személyes és üzleti problémák miatt megrendezte saját halálát.

Szakértők szerint több furcsaság is van a kalandor eltűnésével kapcsolatban. Például csak egyetlen ember látta őt felszállni. A szintén pilóta szemtanú elmondta, hogy Fossett megkérte őt, készítse fel a gépet a felszálláshoz - korábban azonban senkinek sem engedte meg, hogy elvégezze ezt a munkát.
A másik különös tény Fossett gépválasztása: az egymotoros gépet könnyű szétszerelni és eltűntetni.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását