2024. április 29. - Péter

Szigorított doppingellenőrzés Pekingben

Az olimpiai falu vasárnapi hivatalos megnyitásával életbe lépett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szigorított, a versenyek időszakára vonatkozó doppingellenes szabályzata.
2008. július 27. vasárnap 19:32 - Hírextra
A kiemelt periódus augusztus 24-ig tart.

Az Athénban elvégzett 3600 ellenőrző vizsgálattal szemben Pekingben 4500 kontrollra kerül sor. A Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatása alapján az általános szabály szerint minden versenyszám első öt helyezettjét tesztelik, illetve további két kisorsolt sportolót ellenőriznek. Sor kerülhet versenyek előtti és utáni vizsgálatokra. A 4500 teszt közül 900 vérvétellel kombinált lesz, míg mintegy 800 az EPO kimutatására is kiterjed.

A szabályzat újításokat is tartalmaz. Az olimpiai résztvevőket naponta több ízben is bárhol, bármikor ellenőrizhetik. Amennyiben az adott versenyző két alkalommal elmulasztja a kontrollt, nem tartózkodik az előre - kétórás bontásban - megadott helyen, vagy ha egyszer nem találják, de 18 hónapon belül már kétszer elmulasztotta a mintaadást, doppingvétséget követ el. A doppingellenőrzéseket 41 helyen bonyolítják le, közülük 34 található Pekingben. Valamennyi versenyszínhelyen adott a lehetőség a mintavételre. A minták értékelését 24-72 órán belül végzik el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását