2024. április 28. - Valéria

Kolumbia megemelte a tétet!

Latin-Amerikában országonként eltérően honorálják a pekingi olimpián érmet nyerő sportolókat: Kolumbiában Athénhoz képest 15-szörösére emelték a dobogós helyezettek prémiumát, Brazíliában és Argentínában a szokásoknak megfelelően csak az aranyéremért és a
2008. augusztus 11. hétfő 06:45 - Hírextra
A latin-amerikai országok közül a legtöbbet a dominikai kormány fizeti az érmeseknek, egy arany 206 ezer dollárt, vagyis 31,3 millió forintot hoz a versenyző konyhájára.

Kolumbiában négy éve még csak 5620 dollárt ért az olimpiai bajnoki cím, de ezt sem kellet kifizetni, mert az ország sportolói egy női súlyemelő révén mindössze egy bronzot vittek haza. Azóta viszont nagyot fordult a világ arrafelé, mert Pekingre a négy évvel ezelőtti összeg 15-szörösére emelték fel az érmekért járó pénzjutalmat, így egy kolumbiai arany most 84 ezer dollárt, vagyis közel 12,8 millió forintot hoz a gazdájának.

Guatemalában 66 ezer dollárt - 10 millió forintot ér - egy ötkarikás elsőség, de érdekesség, hogy ott az ezüst- és a bronzéremért is ugyanennyit fizet a helyi olimpiai bizottság.

Peruban 50 ezer dollár, azaz 7,6 millió forint egy pekingi arany értéke, ráadásul a Limai Nemzeti Stadion falára is bevésik a győztesek nevét.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását