2024. május 10. - Ármin, Pálma

Újabb árhullám a Tiszán

Az elmúlt 24 órában a Felső-Tisza vízgyűjtőjén jelentős, átlagosan mintegy 30 miliméter csapadék hullott. Ettől többet, 60 millimétert mértek Kőrösmező és Láposmező térségében. Az eső hatására újabb árhullám indult el a Felső-Tiszán és mellékfolyóin.
2008. július 27. vasárnap 18:27 - Hírextra
Bodnár Gáspár elmondta, hogy magyar területen, Tiszabecsen a harmadfokú készültséget megközelítő magas vízállással tetőzött a folyó, azonban a lassú apadást még vasárnap délután egy újabb áradás követi.

Az áradás hatására a Tisza mentén, Vásárosnamény és Záhony között szombaton délután elrendelték az elsőfokú készültséget, s várhatóan még vasárnap estére Tokajig tart ez a készenléti szint.

Az újabb árhullám hatására az előrejelzések alapján várható, hogy Tiszabecs, Vásárosnamény és Záhony között harmadfokú, Záhony és Tiszabercel között a másodfokú szintet is meghaladja a folyó vízszintje a következő napokban - közölte Bodnár Gáspár. Hozzátette, hogy ilyen magas vízállással járó árhullám július végén eddig nem volt jellemző a Tiszára.

A vízügyi igazgatóság saját emberei mozgósításával már 200 kilométer hosszon figyeli a töltéseket, hiszen a folyó mindenütt kilépett medréből a hullámtérbe. A védekezési munkát segíti, hogy az ukrán és román vízügyi szervektől folyamatosan érkeznek a mért adatok. A levonuló árhullám lakott területeket nem veszélyeztet - mondta a vízügyi igazgató.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását