2024. április 29. - Péter

Turul-közlemény

Turi-Kovács Béla, a Fidesz országgyűlés képviselője, továbbá a KDNP XII. kerületi önkormányzati képviselőcsoportja is részvett azon a tüntetésen, amelyet a Jobbik szervezett a XII. kerületben törvénytelenül fölállított turul-szobor védelmében.
2008. július 25. péntek 19:30 - Hírextra

Nevezettek egy olyan párt rendezvényén vettek részt, amely rendszeresen rasszista megnyilvánulásaival és szélsőséges utcai akcióival hívja föl magára a figyelmet.
Nevezettek egy, a lakosság jelentős részét megfélemlítő félkatonai szervezettel közösen demonstráltak.


Nevezettek egy olyan tüntetés résztvevői voltak, amelyet egy jogerős bírói ítélettel is alátámasztott hatósági döntés végrehajtásának megakadályozására szerveztek.


Joggal merül föl a kérdés, vajon a történtek után Turi-Kovács Béla továbbra is a Fidesz országgyűlési képviselője-e, és a hegyvidéki képviselőtestület KDNP színeiben megválasztott tagjai továbbra is a KDNP politikáját képviselik-e? Megengedhetőnek tartja-e Orbán Viktor, a Fidesz és Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, hogy pártjaik választott képviselői nyíltan közösséget vállaljanak szélsőjobboldali pártokkal, szervezetekkel és mozgalmakkal? Összeegyeztethetőnek tartják-e az elnök urak a jogállam eszméjével, hogy pártjaik politikusai nyilvánosan szembeszegüljenek jogerős bírói döntések végrehajtásával?


A Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselőcsoportja nyílt kiállásra kéri Orbán Viktort, a Fidesz elnökét, aki egyúttal a Fidesz-KDNP országgyűlési frakciószövetség elnöke is. A Fidesz nemrégiben kizárta soraiból két magas rangú Heves megyei politikusát, amiért azok egészségügyi intézmények privatizációjában vettek részt, illetve azt elősegítették, mert ez, úgymond a Fidesz politikájának egyik sarkalatos pontjába ütközik. Vajon a jogállam elveinek nyílt megtagadása, és ennek rasszista és félkatonai szervezetekkel közös rendezvényen való kinyilvánítása nem ütközik-e a Fidesz politikájának valamely sarkalatos pontjába? Ha pedig igen, eljárt-e már a Fidesz Turi-Kovács Bélával szemben?

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását