2024. április 28. - Valéria

Újabb botrány a "Lipót" bezárása körül!

Gondok vannak a bezárás előtt álló Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben (OPNI): gazdátlanul áll a robbanószerek és veszélyes vegyszerek tárolója, az egykor ott ápolt betegek művészi értékű festményeit és kisplasztikáit gyűjtő múzeumot pedig az
2008. április 23. szerda 09:32 - Hírextra
A robbanó- és vegyszereket viszont nem pakolta össze senki, mivel a kórház miniszteri biztosa megszüntette az elvitelükre vonatkozó szerződést az érintett céggel. Tetézi a bajt, hogy a tárolóépület fala megrepedt, beázik, pedig olyan kémiai anyagok maradtak az épületben, amelyek egészségre veszélyesek, egymással keveredve pedig komoly környezeti ártalmakhoz vezethetnek - olvasható a cikkben.

Az OPNI múzeumi vitrineinek polcairól váratlanul csomagokba kerültek az egykor ott ápolt betegek művészi értékű festményei és kisplasztikái - erősítette meg a lap értesülését Kárpáti Zsuzsanna, az OPNI megszüntetésével és jogutódlásával megbízott Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) főigazgatója.

Ő azért döbbent meg a múzeum összepakolása miatt, mert arról neki korábban tudnia kellett volna, mivel a múzeum áthelyezéséhez az oktatási tárca engedélye szükséges. Körültekintést követel az is, hogy a betegdokumentáció nem kerülhet ki az egészségügyi ágazatból, közszemlére bocsátása ugyanis kegyeleti jogokat sérthet - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását