2024. április 29. - Péter

Nem csak a magyar polgárok várják a kormányváltást

Kövér László szerint nem csak a magyar polgárok várják a kormányváltást. A Fidesz országos választmányának elnöke erről pénteken beszélt újságíróknak Balatonszárszón, a párt ifjúsági tagozatának táborában.
2008. július 25. péntek 20:25 - Hírextra

A politikus közölte: "olyan kormányunk van, amelyiknek gyakorlatilag a külső tekintélye az zéró". Hozzátette: "a populista, félfasiszta pártokból álló szlovák kormánykoalíciónak vagy az Európai Unión kívül lévő Szerbiának nagyobb ma az Európai Unión, az Európai Parlamenten belül a tekintélye, mint Magyarországnak, a magyar kormánynak".


Kövér László megítélése szerint ennek gazdasági és nemzetpolitikai következményei is vannak. Az okok közé sorolta a magyar kormány tehetetlenségét, alkalmatlanságát arra, hogy a magyar problémákat megoldja, továbbá a kormány megbízhatatlanságát és azt, hogy eltitkolta a gazdasági tényeket.


Közölte, sajátos a kormány viszonya az európai energiapolitikához is. Úgy fogalmazott: "hol Oroszországba, Moszkvába siet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök eligazításért, hol az amerikai partnereket igyekszik megnyugtatni és biztosítani teljes lojalitásáról".


A választmányi elnök azt mondta, azért tartja fontosnak a találkozást fiatalokkal, mert fontos és speciális célcsoportot jelentenek a politikában, hiszen a politika jelene az ő jövőjükről szól. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: amikor a Fideszt alapították, ezt azzal a meggyőződéssel tették, hogy joguk van beleszólni a jövőjükbe, joguk van azt formálni. Most, húsz év elteltével úgy látja: ez most is aktuális. A mostani fiatalok jövője koránt sincs biztosabb alapokon, mint az övék volt 1988-ban - tette hozzá.


Kövér László - mint mondta - ezért is gondolja fontosnak, hogy erősödjön a fiatalok választási aktivitása. Azok a fiatalok, akik itt vannak, olyan értelemben korosztályuk elitjét alkotják, hogy tudatosan foglalkoznak a politikával - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását