2024. május 2. - Zsigmond

Viharok miatt még nem lehet síelni

Bár átlagosan 16-20 centiméteres hó esett Bánkúton, a bükki síparadicsomban, a felvonókat a korábbi viharkárok miatt nem tudják elindítani - közölte a Bánkúti Sícentrum vezetője az MTI-vel.
2008. november 25. kedd 10:48 - Hírextra
Kovács Zoltán azt mondta: a hőmérséklet nulla fok alatt van, a hó nem olvad, ennek ellenére nem lehet elindítani a sífelvonókat a korábbi viharok okozta fakidőlések miatt.

Két alkalommal is megrongálódtak a pályák, illetve a felvonók. Az első szélvihar október végén okozott pusztítást a Bükkben, nem kímélte a bánkúti területet sem, utána pedig november 20-án a szeles időben újabb fa dőlt rá a D felvonó egyik épen maradt oszlopára, amely emiatt jelentősen károsodott.
A kidőlt fák eltávolítása a felvonók nyomvonalából és a pályákról gőzerővel haladt, ám a leesett hó betakart mindent, ráadásul kedden a teherautó sem tudott bemenni a területre a csapadék miatt.

A Síklub elnöksége szombatra - gallyszedésre - társadalmi munkát hirdetett. Az A felvonó és a Bálványi felvonók (két tolókaros felvonó) már működőképesek, azonban csak az utóbbi részen tudják felszabadítani a területet a pályán lévő akadályoktól, farakásoktól. A Síklub szakemberei hozzáértő tagokkal együttműködve kiszabadították a D felvonó összetört oszlopait is, amelyeket hitelből javítanak meg.

Addigra várhatóan a D felvonó nyomvonalát is megtisztítják a kidőlt fáktól. A Tatrapoma - a felvonók alkatrészeit gyártó társaság - munkatársai felmérték a kárt és várhatóan a napokban közlik az árajánlatukat - jegyezte meg Kovács Zoltán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását