2024. május 22. - Júlia, Rita

Másodszorra is: logóváltás

Másodszor is kérte logóváltásának jóváhagyását a médiahatóságtól a TV2 - mondta el Nagy Andrea, a társaság marketingigazgatója pénteken az MTI-nek. Legkorábban augusztus végén születhet döntés az ügyben.
2008. július 25. péntek 12:17 - Hírextra
A televíziós társaság azt feltételezi, hogy egy félreértés miatt nem hagyta jóvá kérelmüket másfél hete az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) - közölte Nagy Andrea, hozzátéve, hogy az emblémabevezetés időpontjának kitűzésével megvárják a médiahatóság döntését.

Július 15-én mondott "gyenge nemet" az ORTT a beadványra: a jóváhagyás két támogató és egy ellenszavazatot kapott, öt tartózkodó voks mellett.

Testületi tagok akkori tájékoztatása szerint azon a vitán vérzett el a kérelem, hogy reklámnak számít-e, ha egy tévécsatorna emblémájában helyet kap internetes oldalának címe. A kereskedelmi csatorna szerint egyszerű félreértés történt.

"Hivatalos értesítést nem kaptunk az ORTT-től a csatorna azonosítójának módosításával kapcsolatos testületi döntésről. A sajtóban megjelent híreket látva csak feltételezni tudjuk, hogy félreértés történt, hiszen a mi beadványunkban nem fogalmazódott meg az azonosító jelünkre vonatkozóan ilyen jellegű kérés" - közölte. Péntek Zoltán a TV2 jogi képviselője.

Mivel a kérdéssel foglalkozó testületi ülés után az ORTT megkezdte nyári szünetét, több tag közlése szerint is csak augusztus utolsó napjaiban kerülhet a kérelem ismét a médiahatóság elé.

A 12 évvel ezelőtt még a nemzeti színek "csigás" változatát logóként használó csatorna 2002-ben váltotta fel egy zárójelbe tett vörös kettessel addigi szimbólumát; az új embléma azonban alig egy esztendeig volt használatban: 2003 szeptemberében váltotta a most is használt logó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását