2024. április 30. - Katalin, Kitti

Gyulán vizsgálódott az európai virágosítási verseny zsűrije

Tizenkét tagú nemzetközi zsűri vizsgálódott pénteken Gyulán, hogy megismerkedjen az európai virágosítási versenyen elindult fürdőváros szépségeivel.
2008. július 25. péntek 20:50 - Hírextra

Az egész napos program végén tartott sajtótájékoztatón Pollák Erika, a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny szervezőbizottságának projektmenedzsere elmondta: az elmúlt esztendőben a város kategóriában Gyula nyerte meg a Virágos Magyarországért versenyt, így a tizenkét országra kiterjedő európai megmérettetésen az idén ez a város képviseli Magyarországot.
A nemzetközi zsűri, amelyben kertészeti, urbanisztikai, tájépítészeti és turisztikai szakértők is helyet kaptak, elsősorban a kiültetett virágok minőségét, az állandó növényzet állapotát vizsgálta, különös tekintettel a faállományra, de számba vette a fenntartható fejlődés kiemelt kérdését, valamint a jövő generációjának környezettudatos oktatását is.


Monika Hetsch, a testület osztrák származású elnöke első benyomásait összegezve hangsúlyozta, hogy különösen tetszett a zsűrinek a megújított belváros és a gyulai vár környéke, de hasonlóan mély benyomást tett a grémium tagjaira a várfürdő ősparkja is.


Perjési Klára, a város polgármestere azt emelte ki, hogy a virágosításnak nagy hagyománya van a városban, és kifejezte bizakodását, hogy a verseny végeredményétől függetlenül a zsűri tagjai jó hírét viszik a városnak.


"Gyula ugyanis máris nyert, hiszen minden virág, fa és szépség itt marad a városban" - mondta.
A virágosítási verseny város kategóriájában az idén Gyula mellett versenybe szállt például Düsseldorf (Németország), Tours (Franciaország) és Split (Horvátország) is, az eredményhirdetést szeptember közepén az utóbbi településen tartják.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását